Дянков тъгува за Малката секира: Много грамотен финансист, колегите го обичаха

Новини
21:25 - 25 Август 2020
6131
Дянков тъгува за Малката секира: Много грамотен финансист, колегите го обичаха

След внезапната смърт на бившия министър Стоян Александров, който издъхна в понеделник след инсулт, мнозина негови колеги изразиха скръбта си и си спомниха за своенравния финансист, за когото се разказват куп колоритни истории. Един от първите, с емоционални думи на прощаване в социалните мрежи, бе някогашният финансов министър Симеон Дянков.

"Един много грамотен финасист. Виждахме се веднъж, на празник на министерството. Тих човек. Старите служители, които бяха работили с него, го харесваха", написа той на профила си във фейсбук.

Коментарът му предизвика и учудване, защото повечето помнят Александров като доста суров и често рязък в изказванията си човек. Като такъв го знаят и студентите му, немалко от които са били пращани на поправителен от Малката секира.

„Директно завърташе двойката на всеки, който не знаеше основни неща. Не се церемонеше, държеше да не се зубри, а да се разбира материята. Оттам и прякора му.”, спомни си негов студент, който вече работи като финансист в голяма чуждестранна компания.   

Журналисти пък си спомнят как на пресконференциите, някогашният финансов министър срязваше жестоко репортери, които задаваха глупави въпроси. На такива, Стоян Александров изобщо отказваше да отговаря.