Дянков: Трябват умни министри, а не такива, които се снишават

Актуални новини
16:20 - 12 Август 2020
1613
Дянков: Трябват умни министри, а не такива, които се снишават

Чужди инвестиции няма да дойдат, нито пък много българи ще посмеят да инвестират сега. Има голяма несигурност, дори и преди да се смята политическата несигурност.

Такъв анализ на ситуацията прави пред КлубZ бившият финансов министър Симеон Дянков. 

"Надеждата е в по-смисленото използване на парите за обществени поръчки. Те могат да запазят някакво ниво на инвестиции. За това обаче трябват умни министри. И такива, които не се снишават, докато мине бурята", допълва той. 

Дянков е убеден, че до промяна на данъчната система няма да се стигне, защото няма разбирателство между големите страни."А и това правителство реално почна да руши системата с намаляване на ДДС за бира например. От това печелят пет завода за бира, както и чуждите производители. Да им се чудиш на акъла...", коментира финансистът. 

Дянков критикува кабинета, че мерките в подкрепа на бизнеса са бавни. "Помага се на тези, които се оплакват - няма анализ. А няма анализ, защото няма кой да го направи. Министрите тичат след вятъра. Само новата министърка на туризма прави добро впечатление. Другите са в почивка", казва Симеон Дянков.