Дяволския мост влиза в ЮНЕСКО

Актуални новини
16:16 - 26 Юли 2021
3027
Дяволския мост влиза в ЮНЕСКО

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан лично инспектира ремонтните дейности по пътя за Дяволския мост. Заедно с него бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до туристическата забележителност. Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция.

По проекта се изпълнява и реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския мост. Изграждат се и две беседки в землището на село Дядовци, едната от тях ще е с чешма в населеното място, пише „Родопи24”.

Особено през летните месеци Дяволският мост е сред най-желаните туристически дестинации в страната. „Всички усилия на общинското ръководство са насочени към социализация на туристическия обект. Надяваме се през есенните месеци туристите да стигат безпрепятствено“, заяви инж. Изет Шабан.

Кметът на Ардино е амбициран да направи Дяволския мост 10-ият обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО в България.