Дюнерът на Лукас Подолски "избива рибата"

Веригата на бившия германски национал се разпространява със скоростта на светлината, стъпи вече и в Берлин

Новини
16:00 - 20 Юни 2024
5875
Дюнерът на Лукас Подолски "избива рибата"

"Дюнер се консумира по целия свят - в Кьолн, Лондон, Милано, Истанбул, дори в Япония. Плосък хляб, месо, салата и вкусен сос - приготвянето е винаги едно и също. И все пак дюнерът на "Mangal - Lukas Podolski 10" (б.а. "mangal" на турски означава "грил") е уникален! Нашият хляб? Домашно изпечен от собствената ни пекарна! Месото ни? Най-високо качество с много специални подправки. Салатата ни? Хрупкава и прясно приготвена всеки ден! Нашите сосове? Винаги с онова специфично нещо!"

Потекоха ли ви лигите вече след този анонс и дояде ли ви се вкусен дюнер? Да, това е част от превюто за веригата дюнерджийници на Лукас Подолски. След като видя, че краят на кариерата му наближава, бившият световен шампион с Германия, който се състезава за полския Гурник Забже, се отдаде на бизнес.

Роденият в 4-милионния полски град Гливице реши да инвестира част от средствата си, припечелени от футбола и отборите, където премина част от кариерата му - юношата на Кьолн премина и през всички генерации на "козлите", а след това защитава цветовете на Байерн, Арсенал, Интер, Галатасарай, Висел Кобе и Анталияспор. Веригата дюнерджийници помага нетното състояние на футболиста към момента да е към 177 милиона паунда!

"Mangal - Lukas Podolski 10" първо отвори ресторант в Кьолн, което е и най-логично, тъй като Полди е на почит в града. Вече има 34 заведения из цяла Германия, като дори стъпи и на пазара в меката на дюнерите - Берлин, а това никак не е малко. Намира се на "Котбусер дам" - едно от най-оживените улици в германската столица.

Един ресторант има и в Кобленц - един от красивите градове в страната, а местонахождението му е на "Хонефелдер щрасе", скоро ще има и в Дуисбург.

Разбира се, най-големият брой от заведенията за бързо хранене има в Кьолн и околията - 13, като едно от тях се намира непосредствено до прословутата катедрала в града.

Други градове, в които можете да опитате от асортимента на "Mangal - Lukas Podolski 10", са Мьонхенгладбах, Дюселдорф, Леверкузен, Бон...

Вчера, преди мача Шотландия - Швейцария, опашката не спираше да се вие от момента на отварянето до късно след сблъсъка, а хората се наслаждаваха на вкусна храна.

Тук трябва да се отбележи и фактът, че вкусът на местния дюнер е доста по-различен от този, на който сме свикнали в България или дори Турция. Всъщност първоначално дюнерът започва да превзема Германия и Европа от Берлин през 60-те години на миналия век, а в началото се предлага само питка и месо, но впоследствие еволюира и достига днешния си вид.

Цените са си изцяло европейски - както искате го разбирайте. Дюнерът е 7.90 евро, има и опция за порция с картофки и напитка - 13 единици от европейската валута.

"Подолски сандвич" се предлага за около 7 евро.

Допълнително се доплаща 1.50 евро, ако искате да сложите и сирене, както и още глезотийки като кетчуп или друг сос, обогатяващи хапването.

Предлагат се и различни пакетирани снаксове и чипсове, които можете спокойно да хапвате, докато крачите по улицата.

Наред с всичко това и палитрата от различни заведения и магазини, най-разпространени са тези на турците, живеещи в Германия.

Те са и най-оборотни, почти всичките се намират в централната част на градовете, а и цените са повече от нормални.