Еделина Кънева и Орлин Павлов се потопиха в „Сън в лятна нощ”

Певците представиха в Плевен емоционално музикално шоу

Култура
13:23 - 21 Юни 2022
2589
Еделина Кънева и Орлин Павлов се потопиха в „Сън в лятна нощ”

Еделина Кънева и Орлин Павлов представиха в Плевен музикалното шоу „Сън в лятна нощ”. Това бе силен емоционален акцент в летния афиш на знаковата за града концертна зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”.

Популярните певци бяха извикани на бис от плевенската публика. Програмата премина под ръководството на маестро Георги Милтиядов в съпровод на Симфониета – Видин. Много аплаузи събраха обичани песни от репертоара на Франк Синатра, Елтън Джон, Жо Дасен и български изпълнители, както и вечни творби от Дж. Гершуин, А. Вивалди и П. И. Чайковски.

На същата сцена на 4 юли ценителите на класиката ще имат удоволствие да се срещнат на живо с оперната прима Александрина Пендачанска. Именитата певица ще пее с Плевенската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. Този празник на голямото изкуство ще отбележи 34-годишния творчески път на сцената на оперната дива, която ще изпълни арии шедьоври от Верди, Росини, Бизе. В концерта ще има специално участие Ралица Богданова - сопран. Билети се ангажират от мрежата на Eventim.bg и билетните центрове на филхармонията.

Богатата лятна програма на най-старото плевенско читалище привлича зрителите и с няколко зрелищни театрални постановки със звезди на комедията. Актьорът Михаил Билалов ще гастролира утре вечер – 22 юни, в главната роля на спектакъла "Разделям двойки по домовете", съобщи за БТА Петя Лакова от читалището. Представлението ще разкаже за професията на опитен агент по раздели, който има различен репертоар, в зависимост от предпочитанията, но веднъж попада на бившата си приятелка.

За театралната публика сме подготвили още една голяма изненада, каза Лакова. За първи път в Плевен на 5 юли ще гостува „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников, на режисьора Николай Урумов - спектакъл на Сатиричния театър „Алеко Константинов” – София.

След тази вечна българска класика, на 11 юли очакваме още една комедия на нашата сцена - „Двама- четирима- СЕКСима”, която ще бъде показана от обичани от публиката актьори - Асен Блатечки, Николай Урумов, Добриела Попова и Стела Здравкова, допълни Лакова. Четиримата ще разкажат за сексуалните взаимоотношения на две съвременни двойки - истории, създадени от съвременния австрийски автор Щефан Фьогел.

Чрез социалните мрежи плевенските зрители получиха покана и за още една лятна среща в читалище „Съгласие 1869”. На 27 юли от 20:00 часа в града преминава националното турне на шоуто „Това не е за по телевизия” с участието на водещия и стендъп комик Николаос Цитиридис, за което местата се ангажират онлайн.  

Петя Лакова поясни, че за улеснение на зрителите, които искат да си осигурят през лятото срещи на живо с изкуството, имат дежурни телефони за резервации (0884-543-604, 064-806-788, 0884-543-609) и еmail: [email protected], а подробна актуална информация има на страницата на читалището във Фейсбук.