Един от биячите от Столипиново се оказа подсъдим за ПТП със смърт в Смирненски

54-годишният Тодор Марков ще бъде съден 2 пъти

Общество
13:32 - 17 Юли 2024
1024
Един от биячите от Столипиново се оказа подсъдим за ПТП със смърт в Смирненски

54-годишният Тодор Марков, който е подсъдим за катастрофа със загинал пешеходец в Смирненски, се оказа един от задържаните за масовия бой в Столипиново от преди дни.

Вчера Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Ангел Петров, Николай Гащилов и Тодор Марков срещу които е повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда на мъж от квартала.

Сбиването стана на 13 юли 2024 г. след полунощ в парк в кв. „Изгрев“ след възникнал скандал между група мъже, при което от побоя пострада Стефан Янков. След мелето той е бил откаран в болницата с травми по главата, като е установено, че му е нанесена средна телесна повреда. Потърпевшият е претърпял операция, като към момента състоянието му е стабилно и е в съзнание. Засегнат е обаче говорът му, едната ръка и кракът.

По настоящето дело Тодор Марков е подсъдим, защото по непредпазливост е причинил смъртта на 65-годишната Мария Георгиева, като я е блъснал на пешеходна пътека. Производството стартира от втория път през април, след като в края на януари обвинението беше върнато на прокуратурата за поправка, съобщава Трафикнюз. Процесът ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.