Един от "ало" измамниците във Ветово бил приятел с убийците от Негован

Шарлатанинът не е участвал в разчленяването на семейство Атанасови, обяви прокурор Сийка Милева

Крими
15:38 - 11 Октомври 2019
4153
Един от "ало" измамниците във Ветово бил приятел с убийците от Негован

"Задържахме 10 лица при акцията срещу телефонни измамници във Нова Загора, Ветово и Нови Хан. Това е третата разбита престъпна група за телефонни измами", заяви на брифинг директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.

Престъпниците са с нисък образователен статус и са били от етнос "бургуджии". С парите от измамите са купувани скъпи имоти, коли и мебели. Измамниците си харчели парите в нощни заведения и ресторанти.

"Интересен е случаят на един от измамените в София. Той е бил изолиран от измамниците в столичен хотел, като пенсионерът е купил нов телефон и СИМ карта. Възрастният мъж е бил заблуден, че участва в тайна спецакция. Жертвата е изтеглил спестяванията си - 130 000 лв., и ги е оставял в различни части на София. Жертвите били наблюдавани постоянно. Мулето сам определял къде да се оставят парите - на места без камери ", каза говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"Един от мулетата е бил близък до убийците от случая в Негован. Няма данни за свързаност с убийството. Към наказателна отговорност са привлечени 8 лица, а на други са повдигнати обвинения за телефонни измами", допълни прокурор Милева.