Един загина, четирима са ранени при две катастрофи във Великотърновска област

Общество
11:16 - 04 Октомври 2022
1503
Един загина, четирима са ранени при две катастрофи във Великотърновска област

Един човек загина, четирима са ранени при две катастрофи във Великотърновска област вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

Мъж на 46 години от Габрово е загинал при катастрофа на пътя Велико Търново – Габрово, в района на комплекс „Бряста“. Както БТА съобщи, произшествието е станало снощи около 19:00 ч., когато челно са се ударили товарен автомобил, управляван от 46-годишен шофьор от Габрово, и движещ се насрещно лек автомобил, управляван от 48-годишен мъж от с. Царева ливада. Водачът на товарния автомобил е починал във великотърновската болница, а другият водач е настанен за лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство.

Заради произшествието движението между Габрово и Велико Търново се осъществяваше по обходни маршрути. Други трима са пострадали при произшествие край павликенското село Мусина, също при удар между лек и товарен автомобил. Водачът на лекия автомобил е настанен за лечение във великотърновската болница. Двамата водачи са проверени за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините са в процес на изясняване.