Един загинал при катастрофа на спортен самолет край Загреб

Балкани
15:05 - 26 Май 2024
1532
Един загинал при катастрофа на спортен самолет край Загреб

Един човек е загинал, а четирима са били ранени след катастрофа на спортен самолет югозападно от Загреб, предаде агенция "Хина", като се позова на Дирекцията за гражданска защита.

Хърватската полиция е получила сигнал за катастрофата в 15:51 ч. вчера. Екипи на гражданската защита, полицията, службата за спешна медицинска помощ, пожарникари и планински спасители са били изпратени на мястото на инцидента. 

Хърватският премиер Андрей Пленкович, министърът на здравеопазването Вили Берош и министърът на вътрешните работи Давор Божинович пристигнаха на мястото на катастрофата в събота, информира "Хина". 

Премиерът съобщи, че всички пътници на борда на самолета са хърватски граждани.

„За съжаление, един човек е загинал, а останалите получават медицинска помощ“, каза Пленкович и благодари на екипите за спешна намеса за бързата реакция.

"Хина" съобщава, че животът на ранените пътници не е в опасност.

Следователи работят по доклад за причините за инцидента.

На телефона за спешни случаи 112 в 15:47 ч. вчера е получен сигнал за катастрофа на самолет „Чесна 182“ с унгарска регистрация и петима пътници на борда. 

Час и половина са били необходими на спасителните екипи, за да открият мястото на инцидента, каза Марин Лукаш, ръководител на Загребската планинска спасителна служба. Той посочи, че самолетът е бил предназначен за скокове с парашут.