Единственият наш монах в САЩ събира пари за манастира си (СНИМКИ)

САЩ
18:10 - 20 Април 2022
2553
Единственият наш монах в САЩ събира пари за манастира си (СНИМКИ)

Отец Климент – единственият български монах в Америка, събира пари за манастира, в който служи. „Ние се издържаме само от дарения. Реших да помогна. Скоро имам рожден ден и се обръщам към хората с призив – вместо да ми подаряват подаръци, да помогнат на манастира  и да дарят, кой колкото може“, споделя за БТА Любомир Хардалов.

Кампанията по набирането на средства ще продължи до трети май. Само за пет дни вече са събрани 2000 долара, съобщават от манастира „Светия кръст“ в Кастро Вали, Калифорния.

Любомир Хардалов е роден през 1986 година в Тутракан в семейство на Мая и Момчил - българи християни. С родителите му се преместват в Монреал, Канада, през 2002. Две години по-късно Любомир започва да помага в българската православна църква, а през 2007 става иподякон. Заминава на православна мисия в Аляска, после посещава румънски манастир в Канада и друг в Южна Франция.

Обикаля с ясната цел да получи религиозна виза и да се прехвърли от Канада в Америка, за да се установи в манастира "Светия кръст" в Кастро Вали, Калифорния. Той е негов духовен дом от 10 години.

Службите в манастира се провеждат на английски, румънски, църковнославянски, български и гръцки език. В храма се правят кръщенета и сватби.