Единствено в Lupa.bg: Фенове на Ботев ядоха бой от левскари и италианци

Канарчетата трябваше да преглътнат горчив хап и звучен шамар и на ниво агитки

Спорт
12:52 - 17 Май 2019
3826
Единствено в Lupa.bg: Фенове на Ботев ядоха бой от левскари и италианци

Фенове на Ботев Пд на няколко пъти са яли бой из столицата, научи Lupa.bg.

На два пъти преди финалния сблъсък за Купата на България с градския си съперник Локомотив канарчетата са имали проблеми. И то сериозни.

Част от феновете на жълто-черните са се засекли на летище "София" с италианци от Неапол, идващи да подкрепят Локомотив. Битката е изглеждала неравностойна, предвид численото изражение на канарите, идващи също от от Апенините.

Тифозите са ги разпознали по артикулите и са ги подгонили, а в суматохата някои от феновете на Ботев са си зарязали куфарите, свидетелстваха очевидци на случката.

В София привържениците на Ботев, които бяха над 15 000 за финала, също не са били посрещнати с хляб и сол. Те си развалиха отношенията с агитката на ЦСКА, като причината е, че започнаха да играят в предизвестени мачове с Лудогорец, а също така и да не се напрягаха срещу вечния съперник на армейците - Левски.

Независимо от това, част от ултра ядрото на сините прихванало натясно групи в жълто и черно, като шамарите и наказаните шалове са били най-малкия дан, който бултрасите са дали в случая.