Една от майките в НС: НСО ме стискаше за ръката

Не можех дори да се обадя на 112, оплаква се дамата, детето от вчерашната акция било на 24 години

Актуални новини
11:50 - 17 Септември 2020
5868
Една от майките в НС: НСО ме стискаше за ръката

Една от майките, част от организацията "Системата ни убива" даде своеобразен брифинг за вчерашната ескалация на напрежението в сградата на Народното събрание, където тя и още 8 дами заедно с Мая Манолова се бяха барикадирали и отказваха да я напуснат.

Стигна се до груба намеса на НСО, за която днес президентът Румен Радев коментира, че била по нареждане на шефката на парламента Цвета Караянчева. "Едно същество, защото няма как по друг начин да го нарека, ми стискаше ръката в продължение на 10 минути и дори не можех да набера 112", оплака се дамата. 

Заради това действие, а и заради продължаващите протести "Системата ни убива" се кани още довечера да "бомбардират" Народното събрание с водни балони. 

От думите й стана ясно, че детето, което вчера не бе допуснато до тоалетна на парламента, всъщност е на 24 години, "с напълно съхранено съзнание, но не може да говори". "А и дори да беше дете, всеки български гражданин трябва да има право да бъде в Народното събрание. До неговото състояние се стигна, само заради гардовете", твърди майката. 

"Истината е, че насилието, упражнено върху него и Вера Иванова, е единствената причина за състоянието му. Не защото е човек без права, не защото е зеленчук. Христо е гласоподавател и не е под запрещение, Караянчева", добави тя.