Една от работничките в "Арсенал" е с 25% изгаряния

Започва разследване за инцидента в завода

Актуални новини
08:27 - 26 Ноември 2019
1313
Една от работничките в "Арсенал" е с 25% изгаряния

Продължава разследването на инцидента в завод "Арсенал", при който пострадаха три жени. По първоначална информация, те са с изгаряния по ръцете, шията и главата.

Една от тях е с между 20 и 25 процента изгаряния, това само по себе си представлява риск за живота й.

За съжаление, допълнително имаме и увреждания на очи - имало е проектили, тоест травмите са съчетани, съобщи и.д. шефът на "Пирогов" проф. Николай Габровски тази сутрин пред Би Ти Ви.

Трите работнички бяха докарани вчера в специлазирината клиника по изгаряния на болницата, след като преди това получили спешна помощ в Казанлък. Те пострадаха при възпламеняване на барут. И при жената с най-леката термична травма има засягане на лицето и очите, стана ясно от думите на проф. Габровски.

Със средна степен на увреждания е третата. Състоянието и на трите е стабилно, в следващите три дни ще се предприемат активните действия и интеревнции. Важното за нас е, че имахме връзка през цялото време - веднага слез взрива имахме информация, че има такъв инцидент и такива болни, бяха бързо транспортирани, екипите ни тук чакаха - всичко възможно е направено в най-кратките срокове, то дава най-добър шанс на такива пациенти, подчерта временния директор на "Пирогов".

Инцидентът стана в завод, където се работи с пожароопасни вещества, а тепърва ще се изясняват и какви са причините.