Едни от най-яките къмпинги в Гърция

Новини
16:50 - 24 Май 2019
16176
Едни от най-яките къмпинги в Гърция

Качеството на туристическата услуга, в съчетание с разнообразните локации и красивата природа, превърнаха Гърция в задължителна дестинация за хиляди нашенци, любители на пълноценния отдих.

Ето защо спокойно можем да наречем южната ни съседка Лятна България, колкото и да не им се иска на някои.

И тъй като родните курорти отдавна не предлагат нищо друго, освен километри бетонна плажна ивица и сергии с превърналите се в евъргрийн къси гащи на палми, е време да насочим вниманието си към новопридобитите ни туристически територии.

Ето няколко чудесни и не толкова популярни места за къмпингуване в отсрещна Елада:

Camping Armenistis на Халкидическия полуостров
Обгърнат от свежа зеленина, този къмпинг е разположен в сърцето на Халкидическия полуостров, наречено Ситония. Освен характерната живописна брегова ивица тук ще намерите всичко необходимо за качествено къмпингуване. От палаткови лагери до места за каравани и уютни бунгала. Ако не разполагате с необходимата екипировка, можете да си наемете всичко на място. Любителите на активната почивка пък могат да се отдадат на всякакви видове водни спортове или пък да посетят околните забележителности.

Camping Lichnos в Парга
Къмпингът се простира на внушителните 20 хектара площ и е организиран в пълна хармония с природата. Уединен и спокоен, той е чудесен плацдарм за разглеждане на околните забележителности, които включват многобройни пещери, скали с причудливи форми и живописни брегове. Също така можете да се отдадете на дайвинг, каякинг и един куп други активности.

Camping Makis на остров Сифнос
Ако търсите уединение, съчетано с пълноценен плажен отдих и красиви панорамни гледки – това е вашето място. Къмпингът може да се похвали с обширна и добре поддържана територия с ясно отделени зони за всяка палатка, а също и с отдалечеността си от шумните курортни селища. Разполага със собствени магазини, ресторант, кафетерии и пункт за наем на екипировка. Въпреки самодостатъчността си мястото не е отрязано от цивилизацията. Популярният плаж Камарес се намира само на 600 м от къмпинга, а до островната столица Аполония има редовна автобусна линия.

Finikes Camping на полуостров Пелопонес
Разположен близо до един от най-красивите плажове на Месиния, само на 2 км от живописното село Финикунда, този къмпинг е подреден и организиран. Разполага с места за къмпингуване сред прохладната сянка на дърветата, ресторант с превъзходна кухня и дори библиотека с книги на няколко езика. Едно от другите качества на Finikes Camping е близостта до различни забележителности като античните градове-крепости Корони, Метони и Пилос, красивия плаж Войдокилия и малкия, но разнообразен остров Сапиенца.

Simos Camping на остров Елафонисос
Къмпингът е разположен само на 50 м от едноименния плаж Симос на малкия остров Елафонисос. Финият пясък, широката брегова ивица, кристално чистите морски води и прекрасните гледки са превърнали Симос във визитна картичка на острова. Към това можем да добавим и факта, че Елафонисос остава малко встрани от обичайните туристически маршрути и вероятността да срещнете някой досаден колега, изтумбил се на теферич върху шезлонга, е сведена до минимум. Самият къмпинг е разположен на просторна и добре организирана територия като предлага места, както за вашите собствени палатки и каравани, така и за наемането на такива. За почитателите на по-стандартната почивка пък са предвидени и малки бунгала. Друго предимство е наличието на магазин, снабден с всички необходими на туриста стоки, кафене и ресторант.