Едуард Папазян: Казармата е най-тъпото нещо на света

Според спортния журналист желанието за връщане на наборната служба е нечия лична далавера

Актуални новини
14:39 - 17 Септември 2019
4477
Едуард Папазян: Казармата е най-тъпото нещо на света

"Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба." Това заяви известният спортен журналист Едуард Папазян.

Друго е мнението на депутата Милен Михов: "Държави далеч по-големи и по-демократични от нас в своето традиционно развитие днес правят тази крачка, ще припомня, че президентът на Франция г-н Саркози в своята предизборна кампания беше поставил въпроса за връщането на наборната армия и той реализира тази идея", смята той.

Така че има ред фактори, като започнем от чисто конституционните текстове, които ясно определят, че защитата на отечеството е въпрос на чест и на дълг на всеки български гражданин и той трябва да бъде способен и подготвен да защитава това и да стигнем и до обществените настроения, националната сигурност и това, че българското общество възприема положително тази идея, допълни Михов.

Във Франция не се връща наборната военна служба, не се връща никъде". От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света, каза още Папазян.