Ех, Канада: Депутат лъсна гол на заседание на парламента (СНИМКИ)

Актуални новини
21:10 - 15 Април 2021
8334
Ех, Канада: Депутат лъсна гол на заседание на парламента (СНИМКИ)

Депутат от канадския парламент се появи гол на виртуално заседание на Долната камара, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Уилям Еймъс от Либералната партия, който представлява в Камарата на общините окръг Понтиак в Квебек от 2015 г., се появи на екраните на колегите си напълно гол на заседанието в сряда. Заради пандемията много канадски депутати участват в заседанията чрез видеоконферентни връзки.

На скрийншот, получен в канадската информационна агенция, се вижда Еймъс, изправен зад бюро между знамената на провинция Квебек и националното знаме на Канада, който прикрива интимните си части с мобилен телефон. "Това бе злощастна грешка", каза депутатът в изявление, изпратено по електронна поща.

"Видеокамерата ми случайно се оказа включена, докато се преобличах, след като се бях върнал от джогинг. Искрено се извинявам на колегите си от Камарата на общините за това непреднамерено отклоняване на вниманието. Очевидно е, че такава грешка няма да се повтори", заяви сгафилият политик.

Еймъс можело да бъде видян единствено от членовете на парламента и персонала по вътрешната видеовръзка на парламента. Тъй като не е говорил, включването му не е попаднало в публичния фийд.

Депутатката Клод Дьобелфьой от опозиционната партия "Квебекски блок" постави процедурен въпрос във връзка с инцидента и предложи парламентарният правилник да изисква от мъжете депутати да носят сако, панталон, риза и вратовръзка върху бельо.

Председателят на камарата Антъни Рота благодари на Дьобелфьой за "наблюденията й" и уточни, че тъй като той самият не бил видял нищо, попитал техническия екип и те потвърдили, че са видели нещо. Той напомни на депутатите винаги да са бдителни, когато са близо до камера или микрофон.