Ех...точно за баловете: Висок риск от градушки в сряда и четвъртък

Локални валежи с гръмотевици в поредицата почивни дни

Актуални новини
08:59 - 22 Май 2024
3857
Ех...точно за баловете: Висок риск от градушки в сряда и четвъртък

Времето около Деня на светите братя Кирил и Методий ще остане с висок риск от градушки. Първата линия от бури вече премина над Западна България късно снощи и през нощта. Светлата част на срядата ще е с динамична облачност. До обяд слънцето ще е по-щедро с изолирани валежи с гръмотевици в Североизтока" След това – над западните и централните райони ще се оформят гръмотевични валежи – кратки, но интензивни, с резки пориви на вятъра и потенциал за градушка.
 
През нощта кратки валежи с гръмотевици ще се движат из Дунавската равнина. След временно утихване, в четвъртък отново ще вали в часовете следобед и вечерта. Пролетните бури ще засегнат в по-малка степен Западна и в по-голяма - Централна България.


Поредицата от 3 почивни дни ще са слънчеви с временни следобедни увеличения на облачността над Югозападна България. Там ще има кратки пролетни валежи с гръмотевици.


 
Температурите до края на седмицата ще са без съществени аномалии – следобедните показания на термометрите ще се движат между 22 и 27 градуса. С 2-3 градуса по-хладен ще е четвъртъкът, особено в районите с по-продължителен валеж.