Ейми Уайнхаус идва в българските кина на 12 април

Култура
12:31 - 28 Февруари 2024
887
Ейми Уайнхаус идва в българските кина на 12 април

Българската премиера на филма „Ейми Уайнхаус: Back to Black“ е на 12 април, съобщават от „Форум филм“.

По думите им лентата представя безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика.

Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена. 

Сценарият е на номинирания за БАФТА и с опит в биографичните и музикални филми Мат Грийнхалч („Контрол“, Film Stars Don't Die in Liverpool). Режисьор е Сам Тейлър-Джонсън, която работи с Грийнхалч по номинирания за четири награди БАФТА – „Младият Джон Ленън“.

В ролята на Ейми Уайнхаус е обявената от Screen International за „звезда на бъдещето“ – Мариса Абела (Industry), която изпълнява и голяма част от най-емблематичните песни на звездата.

Участват още Джак О’Конъл като съпругa ѝ Блейк Фийлдър-Сивил, както и легенди на британското кино – Еди Марсан и Лесли Манвил като бащата и лелята на Ейми, Джулиет Коуан е Джанис Уанхаус-Колинс.