Екатерина Михайова жали за Христо Иванов

Егото - единствената причина политиците от различни партии днес да не си говорят

Политика
19:29 - 23 Юни 2024
4139
Екатерина Михайова жали за Христо Иванов

Проф. Екатерина Михайлова е изненадана от оставката на Христо Иванов не само от парламентарната група на ПП-ДБ, но и от парламента.

„Винаги е лошо, когато си отива един силен говорител, от това губи и дебата – и парламентарния, и извънпарламентарния”, каза юристката и бивш заместник-председател на парламента.

Запитана дали това е силен удар за дясномислещите хора, тя каза: „Дясно мислещите вече толкова удари са понесли, че не мога да кажа дали това е силен удар”. Всеки, който е бил в парламента, знае, че не само твоя екип, но и опонента да бъде на висота, допълни тя. 

По думите й политиците са в още по-тежка ситуация от преди, защото трябва да намерят път, който е по-труден от времето, когато тя се е занимавала с политика. „Дори в най-тежката ситуация си говорехме. Има ситуации, в които сме си говорили не само публично – дали може да намерим път за съвместна работа. След драмата през 1997 г. пак се намери път да се говори”, обясни Екатерина Михайлова.

Според нея причина за сегашния отказ от диалог е заради егото, заради приемане нещата лично. „Правенето на политика само заради себе си, да минаваш нататък и да не го обясняваш – това е пагубно за държавата, не само за тях”, допълни Екатерина Михайлова.