Екипът на Навални излезе с разкрития за доходите и разходите на шефа на руската Дума

Актуални новини
22:54 - 22 Юли 2021
2289
Екипът на Навални излезе с разкрития за доходите и разходите на шефа на руската Дума

Компании, свързани със семейството на председателя на руската Дума Вячеслав Володин са придобили около 5 милиарда рубли от продажби на земя за строеж в Москва, съобщи радио "Свобода".

Разкритията са направени от екипа на опозиционния лидер Алексей Навални, който беше осъден на две години и половина затвор.

Продадена е сграда на завод за растителни масла, както и правото на безсрочна аренда върху терени. Официално собственици на компаниите са майката и тъстът на Володин, които са продали недвижимите имоти на групировката ПИК.

От екипа на Навални са установили също, че Володин е използвал за свои пътувания самолети от спецотряда "Русия".

Уточнява се, че е похарчил 75 милиона рубли от държавния бюджет, за да се появи в Саратов пред няколко камери и да препоръча изграждане на детска площадка.

Председателят на руския парламент има нова съпруга, която е преписала свой елитен апартамент в западната част на Москва на името на майката Володин, разкри изданието The Insider. От 2016 г. в официалните декларации на Володин за доходите му вече липсва информация за първата му съпруга Светлана. The Insider предполага, че тогава шефът на парламента се е развел. Въпреки това, на всички налични снимки той е с венчална халка.