Ексцентрикът Йън Райт изненада с яке "надуваем замък" за £2 000!

Футболната легенда на Арсенал стана за подигравки по време на телевизионно предаване

Спорт
22:41 - 06 Декември 2023
7043
Ексцентрикът Йън Райт изненада с яке "надуваем замък" за £2 000!

Огромното зимно яке "Moncler-Adidas", носено от легендата на Арсенал и английския футбол - Йън Райт, е обект на коментари вече няколко дни. Феновете коментираха в социалните мрежи "хибрида", а бившият нападател направи за смях и "артилеристите" покрай себе си.

Йън Райт се опита да се стопли по време на предаването на ITV за Купата на Англия в неделя, като 60-годишният ексцентрик беше част от екипа за мача, в който Ийстли победи Рединг с 2:1 във втория кръг на състезанието.

И по време на подготовката преди мача зрителите бързо прехвърлиха вниманието си от играта към огромното зимно яке на Райт. Йън носеше яке, пуснато в продажба в рамките на сътрудничеството между Moncler и Adidas, което струва около 2 000 паунда и определено привличаше вниманието.

Феновете се включиха в социалните мрежи, за да коментират облеклото му, като се подиграваха с размера и дизайна на якето.

"Наскоро наех надуваем замък и когато той се появи, в него беше Йън Райт", пошегува се един от тях в Туитър.

Друг се майтапи: "Дали Йън Райт си е купил якето от склада за топки "Зорб"?

Някои учудващо сякаш искрено оценяваха облеклото, като един от тях написа: "Абсолютно уважение към палтото на Йън Райт", а друг го определи като "нещо красиво".

Въпреки това шегите продължиха да валят и днес, като якето беше сравнено и с надуваемата евакуационна пързалка на самолет, както и с облекло от балончета, носено някога от телевизионния герой Алън Партридж.

По време на мача феновете на Рединг организираха поредния си протест срещу собственика си Дай Йонге.

Поредица от отнемания на точки и неизплатени заплати в клуба доведоха до сътресения, като бившият отбор от Висшата лига е обречен на изпадане във Втора лига на фона на борбите на терена в Първа лига под ръководството на Рубен Селс.

Привържениците пуснаха топки за тенис и фалшиви пари на терена в Хемпшир по време на 16-ата минута на мача, което доведе до дълго забавяне, докато стюардите почистваха бъркотията.

Феновете получиха широка подкрепа за протестите си, като Йонге има история на неуспешни периоди начело на футболни клубове, разпускайки един в Китай и друг в Белгия.

Райт работеше за ITV като водещ на мача и подкрепи феновете, които се борят за оцеляването на своя клуб.

"Те са фалирали клуб в Китай, имали са отбор в Белгия, който също е фалирал. Това лошо управление е от такъв мащаб.Спонсорите на клуба трябва да реагират. Те са там само за да се популяризират, а сега се опитват да ги спасят. Рединг е шестият най-стар клуб, а сега преминава през това. Надявам се, че това няма да се случи, но аз съм изцяло с феновете на Рединг", заяви Райт.