Ексдепутат моли за помощ - търси плазма за съпругата си

Актуални новини
20:27 - 16 Ноември 2020
7351
Ексдепутат моли за помощ - търси плазма за съпругата си

Дългогодишният директор на Математическата гимназия в Пловдив доц. Кирчо Атанасов и съпругата му са заразени с COVID и в момента са в Транспортна болница в града. Жената на математика, обучил поколения пловдивчани, се нуждае от кръвна плазма.

Атанасов, който бе зам.-министър на образованието и депутат от БСП, във фейсбук профила си призова всички, които имат възможност, да дарят кръв за жена му.

"Моля за вашата помощ. Има нужда от кръвна плазма А+!!! Христина е в тежко състояние и има нужда от преливане на плазма от преболедувал вируса. Задължително трябва кръвната група да е А+, такива са изискванията на МЗ", написа Атанасов.

Ако се налага може да се свържете със Spas Popov или Asen Delchev за подробности, добави известният математик.

Доц. Кирчо Атанасов е директор на Образцовата математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив 35 години - от 1975 до 2010 г. Той е почетен доктор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и почетен гражданин на Пловдив, носител на орден „Стара планина“ І степен и на званието „Герой на социалистическия труд“. Атанасов е заместник-министър на образованието в кабинета на Сергей Станишев и народен представител от БСП в 42-то Народно събрание.