ЕКШЪН: Мъж нахлу в болница в Пловдив и откри стрелба

Крими
12:30 - 31 Януари 2020 (обновена)
5412
ЕКШЪН: Мъж нахлу в болница в Пловдив и откри стрелба

Мъж нахлу в пловдивската болница „Тримонциум” и откри стрелба в сградата, съобщи dcnews.bg. Екшънът се разиграл преди минути.

На спешния телефон 112 е подаден сигнал за стрелбата и веднага са изпратени екипи на полицията и Специализираните части. По първоначална информация пострадали няма. Стрелецът е арестуван.

Пристигнала е линейка на мястото на инцидента. Около 30 души са скупчени пред вратата на болницата.

Малко след 11,30 часа е подаден сигнал, че мъж с пистолет е произвел изстрели в частната болница. По информация на БНТ стрелецът е съпруг на медицинската сестра от регистратурата на болницата и преди да стреля, той я нападнал и ранил с нож.

По последни данни жената е ранена  в лявото рамо. Пострадалата служителка е откарана с линейка в друга болница. Няма опасност за живота й. Когато чули изстрелите, двама души, които били в близост, побягнали и се скрили в съседната аптека.

Мястото на стрелбата е отцепено, а в лечебното заведение няма да се допусне никой поне в близките два часа. Извършват се процесуално-следствени дейности, на място е шефът на „Охранителна полиция“ ком. Виктор Празов.

Според МВР нападателят е 58-годишният Бисер Х., криминално проявен за хулиганство. Мъжът влязъл в болницата и гръмнал няколко пъти във въздуха. После минал зад рецепцията, където работела съпругата му Савка и започнал да я налага с юмруци. Стрелял още веднъж, после извадил нож и я наръгал в лявото бедро. Свидетели на екшъна станали няколко лекари.

Снимки: dcnews.bg