Екшън на Слънчака: Датчанин хвърли в морето тв оборудване за 112 бона

Актуални новини
11:34 - 13 Юли 2020
2844
Екшън на Слънчака: Датчанин хвърли в морето тв оборудване за 112 бона

Див екшън през нощта на 10 юли стресна Слънчев бряг, след като млад датчанин задигнал камера и скъпо оборудване на свои сънародници-журналисти и хвърлил техниката в морето, съобщават от полицията.

В местното полицейско управление е получен сигнал около 14 ч. на 10 юли от 39-годишна датска гражданка – видеооператор към датската национална телевизия, отседнала заедно с колежката си в Слънчев бряг.

Тя се оплакала, че около 00.40 ч. на същата дата в района на крайбрежната алея пред нощен бар, докато снимала репортаж за нощния живот в курорта, непознат мъж грабнал камерата, заедно с пълния й комплект оборудване - всичко на обща стойност 427 000 датски крони или 112 000 лева. След това побягнал към морето и хвърлил оборудването и видеокамерата във водата.

Крадецът бързо е бил установен и задържан. Оказало се, че това е датски турист на 26 г., също отседнал в курорта. От полицията съобщиха, че са извършени разпити на свидетел, разпознаване и други  процесуално-следствени действия. До момента датчанинът не е дал адекватно обяснение за извършеното, коментират разследващи. По случая е образувано досъдебно производство, уточни "24 часа".