Екшън в Lupa.bg: Катастрофа с патрулка спаси издирван престъпник в Бургас

Общество
15:50 - 25 Януари 2022
5752
Екшън в Lupa.bg: Катастрофа с патрулка спаси издирван престъпник в Бургас

Двамата служители на Второ РУ в Бургас пометоха лек автомобил "Шкода" на ул. "Янко Комитов" пред мол "Галерия". Те са били с включени светлинни и звукови сигнали, тъй като отивали да задържат издирван престъпник, научи Lupa.bg от говорител на местната полиция. Заради катастрофата арестът не се е осъществил.

За щастие крими героят, заради който станало мелето, не е разбрал за готвената акция. Полицията продължава да е по петите му.

Патрулката е ударила движещата се по улицата Шкода. Полицейският рейндж роувър е предприел ляв завой от забранено място. "Въпреки че са били с включени светлини и сигнали, предприетата маневра не е била правилна, тъй като не е имало достатъчно време да реагират останалите участници в движението", се казва в прессъобщение от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Ето и подробности за инциднта от колегите от "Флагман.бг": Полицейският автомобил е ударен в предната дясна половина. Той е бил управляван от жена. Заедно със своя колега е тествана за употреба на алкохол. Дрегерът е отчел отрицателна проба. Съставен й е акт за нарушаване на ЗДвП. В закона ясно е посочено, че служебният автомобил има право да премине на червен светофар, когато се отзовава на сигнал, но безопасно, а в случая полицаите не успели да я осигурят и са допуснали ПТП с абсолютно нищо неподозиращ гражданин.