ЕКШЪН В НС: Кирил Петков влезе в опасна схватка с гербер в кулоарите (ВИДЕО)

Бившият премиер бе обвинен от Жечо Станков в лъжа за санирането по Плана за възстановяване

Политика
16:03 - 15 Ноември 2022
6898
ЕКШЪН В НС: Кирил Петков влезе в опасна схватка с гербер в кулоарите (ВИДЕО)

Бившият премиер Кирил Петков влезе в опасна схватка с депутат от ГЕРБ по време на брифинг, организиран от "Продължаваме промяната" в кулоарите на Народното събрание. 

Спорът възникна, докато Петков преразказваше срещата на генералната директорка на Работната група за възстановяване и устойчивост на Еврокомисията с представители на 10 парламентарни комисии днес Селин Гауер и обясняваше, че Брюксел не бил особено петимен за продължаване на програмата за саниране по начина, по който ГЕРБ си я представя и изпълняваше в рамките на предишния програмен период. 

В този момент Станков се намеси и пред микрофона, предвиден за журналистите, обвини Петков в  лъжа. Депутатът от "Продължаваме промяната" се насочи към него и се опита да го изтръгне от него. 

После пък пробва да отскубне кабела, захранващ микрофона, но накрая все пак отне уреда с ръцете си.

И снимаващите брифинга на ПП се принудиха да приключат живото предаване на брифинга. 

Според гербера върволицата от желаещи да се санират в страната била дълга от кулоарите на НС чак до мостовете на Дунав, които Петков смело заявяваше като договорени с Румъния по време на мандата си. 

Станков казва и че България е единствената, негласувала 40% намаляване на въглеродните емисии. А също и че именно кабинетът на Петков е забавил внасянето на родния ПВУ. 

След като камерите бяха изключени спорът продължи - този път между Кирил Петков и ексенергийната министърка на Бойко Борисов Теменужка Петкова: 

"Нямаме пачки и кюлчета", каза й той по повод подхвърляне от нейна страна, че ГЕРБ няма да подкрепи мандат на ПП. "Но имате парапети", репликира на свой ред Петкова.