ЕКШЪН в НС: Юмруци се въртят в комисията за „Росенец“ (ВИДЕО)

Политика
17:47 - 28 Юли 2021 (обновена)
5444
ЕКШЪН в НС: Юмруци се въртят в комисията за „Росенец“ (ВИДЕО)

Нов екшън в парламента! Размахаха се юмруци в комисията за „Росенец“, след като депутатът от ГЕРБ Жечо Станков си изпусна нервите и започна да блъска по масата в зала „Запад“ на Народното събрание.

Причината е, че депутатът Димитър Найденов зададе поредица въпроси без да са приети правила за това кой депутат на колко има право.

Хамид Хамид от ДПС допълни, че не са били изпратени документите, с които разполага Найденов, на останалите народи представители в комисията.

От ДПС определиха временната комисия за "Росенец" като "поредната безсмислена комисия", съобщава БТА. 

В началото на първото й заседание Рамадан Аталай от Движението коментира, че това е "поредната безсмислена комисия с поредните безсмислени решения, които ще вземе". Много важно е да се изясни какво се е случило на територията на "Росенец", отговори председателят Калоян Янков. И добави, че на днешното заседание е бил поканен и кметът на Бургас Димитър Николов, но днес той не е дошъл.

На заседанието присъстват зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска и представители на общината.
Кметът на Бургас Димитър Николов не се яви по време на първото заседание.

Не се прие предложението на ГЕРБ решенията да се вземат с не по-малко от една трета от гласовете на всички членове на временния орган.

Ще бъдат изискани всички документи от проверката на ДНСК на място, от общинския съвет в Бургас, от МВР и НСО, доклада от Върховната административна прокуратура и прочие.