Екшън: Яйца летят към офиса на ГЕРБ в Бургас

Политика
14:11 - 21 Октомври 2020
3537
Екшън: Яйца летят към офиса на ГЕРБ в Бургас

Пореден политически екшън в Бургас – яйца полетяха към офиса на ГЕРБ в морския град.

Асен Бонджев, приятелката му Мария Желязкова, Бисер Русимов, водени от Стефан Петров-Машината стоят зад акцията, обявена по-рано във фейсбук.

За атаката бе изпратена покана до всички граждани да се присъединят към протеста им срещу начина, по който се управлява Бургас, пише регионалният сайт „Флегман”.

В 12 ч. Машината и мъж със синьо яке излязоха пред около 20-ина представители на медиите с кора яйца, които размазаха по централата на управляващата партия. Бонджев, известен с ежедневните си вечерни протести, скандираше с мегафон: „Оставка“ и „Бойко Борисов и Гешев – вън!“. Акцията по омърсяването на сградата продължи около десетина минути, но това коства близо час неудобство за гражданите, които нямат нищо общо с идеята.

Полицията е отцепила района на намиращата се в самия център ул. „Конт Андрованти“ от бул. „Христо Ботев“ до главната улица „Александровска“. В този район има множество институиции и банки, които обикновените минувачи не можеха да ползват по това време.

Наказателната операция не стресира по никакъв начин обитателите на партера и първия етаж на оклепаната с яйца сграда, тъй като в сряда депутатите ги няма, а общинските съветници са на работните си места. В 12 ч. вътре не са били дори и двете секретарки на областното и общинско ръководство на ПП ГЕРБ.

Петимата са известни имена в Бургас. Те нашумяха в дните на започналите от юли протести. Асен Бонджев призова многократно, ако има желаещи да замерят с яйца, да се включат, но такъв гражданин не се включи.

По едно яйце хвърлиха двама души – мъж и жена на преклонна възраст, които, по думите на организаторите, били всеки ден с тях на протестите им в центъра на града. Органите на реда по никакъв начин не възпрепятстваха действията им. По первазите на прозорците те наредиха позорящи Бойко Борисов плакати, както и тиква с маска.