ЕКСКЛУЗИВНО: 5500 чифта обувки в гардероба на Киркоров

Нещо за четене
15:50 - 17 Септември 2021
7711
ЕКСКЛУЗИВНО: 5500 чифта обувки в гардероба на Киркоров

Руската императрица от XVIII век Елисавета Петровна се слави като една от най-модните исторически личности. За целия си живот тя е разполагала с 15 000 рокли и няколко хиляди чифта обувки. Естрадната звезда от български произход Филип Киркоров надмина коронованата особа със съдържанието на гардероба си. Не случайна наричат певеца – Краля на руската естрада – той разполага с 5500 чифта обувки и близо 900 000 наряда, аксесоари и бижута.

 За мащабите на гардеробната на Киркоров разказва личният му моден дизайнер Арсен Айрапетов. „Аз я наричам Нарния – отваряш вратата и там се открива безкрайно пространство“, споделя Арсен, цитиран от

teleprogramma.pro. И това е само една от трите гардеробни на певеца. Едната е с площ от 650 кв. метра, а другите две – по 300 кв. м. Киркоров носи дрехи само на водещи световни моделиери, като често си съперничи в това отношение със звезди, като Елтън Джон. На последното раздаване на наградите „Песен на годината“ Филип се появи с ексклузивен костюм на Dolce & Gabbana на стойност 6 млн. рубли или близо 87 000 евро.  

Айрапетов разказва още, че всяка една вещ на певеца се въвежда в специална база данни и й се присвоява уникален щрих код. Модният дизайнер на певеца признава, че работи без почивни дни, но е щедро възнаграден за работата си. Арсен споделя, че само за две години работа у Киркоров си е купил апартамент в Москва. Запознати твърдят, че месечните разходи на Филип възлизат на колосалната сума от 5 млн. рубли или около 70 000 евро. Само на личния си Пи Ар той плащал заплата от 3500 евро. За творческия колектив, който наброява 20 души, изпълнителят харчел месечно по 1,5 млн. рубли или 21 000 евро. Останалата част от сумата отивала за обслужващ персонал, дрехи и други битови нужди.