ЕКСКЛУЗИВНО: Филип Киркоров харчи по 70 000 евро на месец

Любопитно
17:45 - 13 Октомври 2021
5085
ЕКСКЛУЗИВНО: Филип Киркоров харчи по 70 000 евро на месец

Месечните разходи на руската естрадна звезда от български произход Филип Киркоров възлизат на колосалната сума от около 70 000 евро. Това разкрива източник от близкото обкръжение на певеца. Само на прессекретаря си певецът плащал заплата от 3500 евро.

За творческия си колектив, който наброява 20 души, изпълнителят харчел месечно по 21 000 евро. Останалата част от сумата отивала за обслужващ персонал, дрехи и други битови нужди.

Междувременно "Форбс" състави рейтинг на най-високо платените руски изпълнители, като Киркоров зае в него второ място. По данни на изданието, годишният доход на бившия съпруг на Алла Пугачова възлиза на 7,4 млн. долара. По-рано стана ясно, че Филип може да се прости с част от състоянието си, ако съдът уважи жалбата на френския композитор Дидие Маруани. Преди време той подаде иск за 4,2 млн. долара срещу руската поп звезда, припомня Би Би Си.

Заявлението е депозирано в Таганския районен съд на Москва, като западният творец обвинява руския си колега в плагиатство. По думите на адвоката на Маруани, в песента на Филип „Жестока любов“ има съществени заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream. „Авторските права са нарушени от г-н Киркоров и от Олег Попков /автор на музиката на „Жестока любов“/, които са използвали основната, най-забележима част от песента на Маруани“, се казва в мотивите на ищеца.