Експерт: Как ще се провеждат матурите и изпитите при електронно обучение?!

Обстановката е необичайна и ние бяхме като стъписани, призна Величка Велянова

Общество
17:12 - 12 Април 2020
3451
Експерт: Как ще се провеждат матурите и изпитите при електронно обучение?!

За мен по-тревожно е положението с матурата и изпитите в условията на електронно обучение. Това съобщи в предаването на Канал 3 "Беновска пита" Величка Велянова, директор на Националния учебен комплекс по култура.

"Обстановката е необичайна и ние в първия ден бяхме като стъписани, но още на следващия ден успяхме да се мобилизираме и започнахме електронното обучение. Благодаря на учителите, които се организираха и започнаха учебния процес. Липсват ни децата и на тях им е мъчно, липсва им контактът с учителите и съучениците. С някои малки технически проблеми, които се случват понякога се справяме.", допълни Величкова.

"Надявам се, че изпитите ще се състоят. В момента, до 15 април приемаме и документи за прием и в детските градини. За мен по-тревожно е положението с матурата и изпитите. Изпълняваме методическите указания на министерството, единствата ми препоръка е да спрат да товарят толкова много учителите с прекалено много информация.

"Преживявайки това голямо изпитание, трябва да мислим за това какво бихме могли да изгубим и да осъзнаем какво имаме в нашия живот и да го ценим повече", заключи Величка Велянова.