Експерт: Вода в планината има, но не е ясно с какво се е хранeл Сашко

Актуални новини
09:11 - 20 Ноември 2022
4198
Експерт: Вода в планината има, но не е ясно с какво се е хранeл Сашко

В планината има доста източници на вода, но не мога да кажа с какво се е хранeл 12-годишният Александър. Работи се по много версии, нито една не е изключена." Това обясни в ефира на “Тази сутрин” по bTV Васил Василев от отдел „Издирване“, след като вчера детето бе открито след 8 дни в неизвестност.

Оптимист съм, че ще разберем какво се е случило. Предстоят анализи и разследване. Имаме образувано дело и се водим по него. Предстои ни много сериозна работа“, посочи Павел Млеканов, директор на Областната полиция в Перник.

Той посочи, че Сашко все още е болница и му се правят изследвания. Необходимо е още малко време, за да се прибере вкъщи, но всички са щастливи от добрата развръзка.

„След като получихме сигнала, веднага отидохме на място. Отзоваха се всички налични полицаи. Обградихме периметъра, за който вече знаехме, че детето е там. Стотици хора вече се бяха събрали там. Бях 4 денонощия плътно и видях какво правят всички тези хора за издирването на детето“, обясни Павел Млеканов и допълни, че са използвани и ловци в акциите.

„Версиите, по които се работи, не са малко. Детето е намерено от доброволци, но искам да благодаря на Планинската спасителна служба“, допълни още той.