Експертката с якенцето гушкала по 28 000 лв. заплата

Личности
15:45 - 14 Май 2021
24812
Експертката с якенцето гушкала по 28 000 лв. заплата

Експертката с дънковото якенце Десислава Трифонова, която вчера бе позорно изритана от Българската агенция за инвестиции (БАИ) с викове „Изчезвай!” е папкала колосалната заплата от 28 000 лева за своята „експертиза” в областта на инвестициите.

Проверка на Lupa.bg показа, че възнаграждението за нула свършена работа от Деси Якенцето е доста по-голямо от заплатата на френския президент Еманюел Макрон, например.

Ето ги заплатите в БАИ... 

Лидерът на четвъртата по сила ядрена държава в света и втората икономика в ЕС се подписва под 15 000 евро, от които обаче 6 хиляди отиват за данъци, здравни и пенсионни осигуровки. Така чистата сума, която остава на Макрон, е 9000 евро, т.е., 18 000 лева, с десет по-малко от смуглата бивша шефка на БАИ.

Експертката с якенцето е харчила щедро в търсене на инвеститори, които обаче успешно са се укрили от зоркия й поглед

За да не сме голословни, вижте какъв е резултатът от нейната работа - Агенцията за инвестиции е привлякла 0 (НУЛА) инвестиции, но е успяла да усвои 2,2 милиона европари за привличане на инвестиции, като сключила договори с консултантски и рекламни къщи, които е добре да бъдат проверени за наличието на „наши и ваши”.

Прогонената експертка се оказа от неслучайна фамилия на връзкари – довчерашната шефка на Агенцията по инвестиции е сестра на служителя в ДАНС Марио Трифонов, който вече е в редиците на МВР.

Бащата на Марио и Десислава – Цветанчо Трифонов, 25 години бил шеф на съда в Козлодуй. В началото на тази година той бил пенсиониран с почести от ВСС.