Експлозия в джамия в Пакистан

Шефът на местната полиция заяви, че бомба била взривена с дистанционно

Свят
16:41 - 16 Август 2019
1973
Експлозия в джамия в Пакистан

Най-малко четирима души бяха убити, а 25 са ранени след взрив в джамия в Югозападен Пакистан по време на петъчните молитви, предаде АФП.

Шефът на провинциалната полиция Мохин Хасан Бът заяви, че експлозията - последното от поредицата нападения в реституираната провинция Балуджистан - е причинена от взривена с дистанционно бомба в град Кучлак.

"Двама души, включително молитвеният водач на джамията, бяха убити, а 25 други бяха ранени при взрив в джамия", посочи служителят на реда.

Втори полицейски служител, Абдул Раззак Чема, потвърди данните за инцидента и броя на жертвите в джамията, северно от столицата на провинцията Куета.

Припомняме, че Балуджистан, най-голямата и най-бедна провинция на Пакистан, граничеща с Афганистан и Иран, е потънала в ислямистки, сепаратистки и сектантски бунтове. Балуджистан е ключов за Китайско-Пакистанския икономически коридор (CPEC), част от инициативата на Пекин „Един пояс, един път“.

CPEC се стреми да свърже китайската западна провинция Синдзян с пакистанското пристанище Гвадар, предоставяйки на Пекин достъп до Арабско море.