Експресна победа за Григор Димитров

Българинът чака своя следващ противник в Ротердам

Спорт
16:01 - 14 Февруари 2024
3518
Експресна победа за Григор Димитров

Григор Димитров започна успешно кампанията на един от най-специалните за него турнири - АТР 500 в Ротердам. Топ ракетата ни срази 48-мия в света Лоренцо Сонего със 7:6(4), 6:3 за 1 час и 32 минути игра.

Димитров направи ранен пробив в първия сет, но веднага загуби предимството си, след което доминацията на сервиращите доведе до тайбрек. Там също и двамата осъществяваха мини-брейкове, преди все пак Гришо да дръпне с 5-4 и с два безответни сервиса да затвори сета. Във втората част и двамата спасиха до два брейк-бола, а за 5:3 българинът повиши значително нивото на ретурите си и си издейства ключово предимство. С безупречен начален удар мачът беше затворен безпроблемно.

Димитров реализира 19 уинъра и направи 11 непредизвикани грешки, докато съперникът му се отчете с 15 печеливши удара и 15 сгрешени. 28 от 59-те сервиса на българина бяха невърнати (24/61 на Сонего), като той имаше предимство и в разиграванията от основната линия - 27 срещу 19 спечелени.

Следващият противник на топ ракетата ни е Мартон Фучович, който елиминира сънародника си Лоран Марожан в първи кръг. Двамата с Гришо играха наскоро в Australian Open и българинът спечели в четири сета.

“Да, свикнах с условията бързо. Не играх много безупречен тенис, но бях много солиден във важните моменти в мача. Точно това търся, когато не съм на най-доброто си ниво. Щастлив съм, че преминах през този съперник, защото той е мощен и качествен тенисист, с когото не бях играл до момента. Също така очевидно имаше повече енергия от мен. Винаги, когато съм идвал тук, се чувствам отлично. Казах си, че нямам време за подготовка, но съм със страхотни спомени оттук. Подготвих се добре, гледах доста мачове, за да видя каква е обстановката. С Мартон се познаваме от толкова много време. Уважаваме се много, очевидно е, че няма да е лесен мачът. Надявам се да съм готов”, каза Димитров с усмивка накрая.