Ексшефът на Военна полиция : Вкараха звеното в предизборната кампания

Ген. Борислав Сертов убеден, че обвиненията срещу Иван Илиев ще паднат в съда

Политика
14:55 - 26 Март 2021
3093
Ексшефът на Военна полиция: Вкараха звеното в предизборната кампания

Бившият началник на служба "Военна полиция" бриг. ген. Борислав Сертов проговори за шпионската сага и разкри, че всичко се прави заради предизборната кампания. "Като български висш офицер, спазващ стриктно изискванията на ЗОВС за политическа неутралност, недоумявам, защо една от малкото останали деполитизирани структури в страната беше включена в предизборната кампания", категоричен е Сертов, борещ се за мястото на военен аташе в Москва.

В право на отговор, дадено след материал на "24 часа", публикуван вчера, че именно той е пропуснал полк. Петър Петров - хванат като един от шпионите в аферата като негов началник, Сертов разкрива, че всичко, изписано, само сривало авторитета на службата. 

"Имам пълните основания да считам, че вината им няма да бъде доказана в съда. Службата е една от малкото специализирани структури за обществен ред и сигурност, която в

29-годишната си история не е забърквана в скандали с изтичане на СРС-та в публичното пространство, корупционни практики или дори груби дисциплинарни нарушения.

В нея работят не по-малко достойни мъже и жени", възмутен пише Сертов. И декларира, че като директор на ВП не е получавал информация за група руски граждани, появили се до специализирана техника на НАТО във военен обект близо до Пловдив, каквито твърдения се появиха в медийната публикация. 

"Военните дипломати са официални представители на държавите си и контактите с тях не са нарушения на закона. Препоръчително е обаче същите да стават по определен ред. Предвид функциите и задачите, които изпълнява Военната полиция, аз като неин директор категорично заявявам, че

не съм осъществявал нерегламентирани срещи по никакъв повод със служители на руското посолство",

допълва той предвид кандидатурата му за военно аташе.