Екзекутора на петлите спечели дело срещу бивш треньор на ЦСКА

Емо Костадинов триумфира на първа инстанция срещу Александър Станков

Топ
16:17 - 03 Август 2023
7292
Екзекутора на петлите спечели дело срещу бивш треньор на ЦСКА

Вицепрезидентът на БФС и едно от легендите на българския футбол - Емил Костадинов, осъди на 5 000 лева бившия треньор на ЦСКА Александър Станков за негов пост във фейсбук.

Въпросният пост, публикуван на 31 март и 2022 г., гласи следното:

"Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми. За една "малка" и "незначителна" сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян". Този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му - също, но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още. Колко хора получават пари за спане, софри и далавери? Голям футболист и изключително нисък човек!".

Според съда въпросните изявления са клеветнически, като с тях се разпространяват позорни обстоятелства за ищеца, внушават, че не работи, получава незаслужено суми за спане и софри, върши далавари и дължи големи парични суми, които не е истина, доколкото твърдените обстоятелства не са доказани от ответника.

От събраните по делото доказателства не се установява, ищецът да дължи на ответника сумата от 300 000 евро, нито останалите заявени обстоятелства.

"Това е само на първа инстанция. Със сигурност ще обжалвам. Но до момента нито аз, нито адвокатът ми сме получили решението. Все пак има още две инстанции", обясни Станков.