Екзорсист: Пандемията може да увеличи обсебването от демони

Новини
11:45 - 18 Май 2020
3635
Екзорсист: Пандемията може да увеличи обсебването от демони

Практикуващ екзорсист твърди, че "безсилието и гневът", породени по време на пандемията от коронавирус, могат да доведат до увеличаване на обсебването от демони.

Будисткият свещеник Пол Девлин, който описа първата си обладана жертва "със заострени зъби" и "черни очи", сензационно вярва, че демоните могат да се възползват от настоящия страх и несигурност, пише Канал 3.

В ексклузивно интервю за Daily Star той каза: “За всички е много труден момент, коронавирусът създаде много страх и много негативизъм. В момента няма много положителни неща - това е нещото, което тъмните сили използват в своя полза".

Пол предупреди, че хората, които са в самоизолация, могат да имат негативни емоции, които биха могли да “привлекат злонамерени сили“.

Той добави: “По-голямата част от демоничните обсебвания идват от човешките емоции. Въпреки че по време на тази пандемия има много прояви на доброта и послания за подкрепа, има също и много разочарование и гняв и това може да бъде покана за демони и негативни енергии“.

Пол обаче каза, че няма да извършва виртуални екзорсизми по Skype заради насилствения характер на екзорсизма.

“Тази пандемия изправя пред много предизвикателства и едно от предизвикателствата, с които се сблъсквам, е да правя екзорсизми без контакт с лицето - каза той. - Някои екзорсизми могат да бъдат много агресивни. Никога не знаеш каква може да бъде реакцията. В момента има страх, но най-добрият начин за борба със страха е позитивизма."

Пол, който също е обучен терапевт, даде няколко съвета, за да останем позитивни през трудния период.

“Намерете нещо, за което да сте благодарни всеки ден - каза той. - Нищо не е вечно. Това е добър начин да преосмислите нещата, за които смятате, че няма изход.“