Екзотични яйца шарят в Бургас

Бургаският зоопарк ще раздаде великденски яйца на част от обитателите си

Новини
11:05 - 04 Май 2024
2188
Екзотични яйца шарят в Бургас

На Велика събота започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка в Бургас. Посетителите ще могат да видят отблизо и да се запознаят с тънкостите на обагрянето на различните по размер и специфика яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус, тъй като боядисването му е истинско предизвикателство, предава БНТ.

"Първото яйце, което боядисахме е яйце от токачка. То има по-плътна черупка, използва се много за борец, богато е на калий и желязо, полезно е за хора, които страдат от анемия", обясни Венета Дъбова.
Тя показа, че част от яйцата се боядисват с естествени оцветители - зелени подправки, обелки от лук и куркума, червено цвекло и др.

"Експозицията, която виждате, е най-голямата колеция на екзотични яйца на диви и питомни птици у нас. Интересът към яйцата е голям. Тук са над 50-60 яйца от различни видове птици от нашия зоопарк", каза Кръстьо Дъбов, собственик на зоопарка в Бургас.

Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

Бургаският зоопарк ще раздаде великденски яйца на част от обитателите си. Предвидено е това да стане на Възкресение Христово - в неделя по обяд. В присъствието на посетителите гледачите ще раздадат на животните нормирано количество великденски яйца, което е част от празничната програма на зоологическата градина в дните от 1 до 6 май.