Ел класико: Реал отвя Барса с 3:1

Актуални новини
19:40 - 24 Октомври 2020
2172
Ел класико: Реал отвя Барса с 3:1

Отборът на Реал Мадрид излезе начело в класирането на Ла Лига, след като победи Барселона с 3:1 като гост в най-голямото дерби в испанския футбол. На “Ноу Камп” двата тима направиха атрактивно Ел Класико с много положения за гол, като в крайна сметка шампионите успяха да стигнат до успеха, съобщи БГНЕС.

Двубоят започна вихрено и още в петата минута Федерико Валверде даде преднина на Кралския клуб с точен изстрел, след като бе изведен очи в очи с вратаря на каталунците Нето от Карим Бензема. Домакините отговориха бързо и изравниха три минути по-късно чрез Ансу Фати, който вкара след добро подаване отляво на Жорди Алба. По този начин Фати, който е на 17 години и 359 дни, се превърна в най-младия футболист, вкарвал гол в цялата история на Ел Класико. До края на полувремето двата тима бяха равностойни, като Нето и Тибо Куртоа се отличиха с няколко добри намеси.

След почивката играчите на Реал бяха по-опасни в атака, а ключовият момент в двубоя дойде в 663-та минута, когато главният рефер Хуан Мартинес Мунуера отсъди дузпа в полза на мадридчани след консултация с екрана за видеоповторения, който показа, че Клеман Лангле дърпа за фланелката Серхио Рамос.

Потърпевшият Рамос не сбърка от бялата точка и даде преднина на своите, а в оставащите минути домакините се впуснаха в атака в търсене на обрат, което остави много свободни пространства за възпитаниците на Зинедин Зидан. Те се възползваха от този факт и стигнаха до трети гол в 90-та минута, когато резервата Лука Модрич се възползва от грешка на Нето и оформи крайното 3:1.

По този начин Реал нанесе тежък удар на големия си съперник и поведе в класирането на Ла Лига с 13 точки от шест мача, докато Барселона остава на 10-та позиция с актив от седем точки от пет мача.