Елен Герджиков чакал удобен момент да подаде оставка

Политика
20:55 - 22 Септември 2021
6079
Елен Герджиков чакал удобен момент да подаде оставка

Странно нещо е политическата отговорност - за едни е треска, за други - греда. Отдавна имам намерение да поема моята. Близките ми, а и кметът, знаят това. Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от десет години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща, ме караше да изчакам по-нормална политическа ситуация. Така вече бившият председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков коментира във фейсбук причините да напусне не само председателския пост, но и самия общински съвет.

"Така че, макар да не стана по този начин, вчера подадох оставка с чувство на облекчение. Пожелавам успех на всички, които обичат града ни и работят за него", добави той.

Герджиков подаде оставка във вторник, а утре на сесията на СОС ще се реши кой ще заеме поста. Очаква се групата на ГЕРБ -  СДС да номинира за председател на СОС Георги Георгиев. Той е юрист и е председател на комисията по бюджет и финанси към СОС.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че Елен Герджиков е подал оставка по негово настояване. От думите на Борисов се разбра, че той не е доволен от липсата на реакция на Герджиков при нападки срещу ГЕРБ. Като пример той даде оптимизацията на градския транспорт в София. Според бившия премиер от това решение са започнали коментари срещу ГЕРБ, а Елен Герджиков не е защитил партията.

"Защо мълчат? Ще излязат и ще обяснят, ще се защитят. При толкова направени неща за града не можем да търпим заради човешки грешки или неактивност да търпим негативи. Те чакат аз да се обадя и да ги защитя, а те си мълчат. Цялото ми уважение към Герджиков, но оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ", каза Борисов във видео, излъчвано в профила му във "Фейсбук".