Елена разплака Слави

Култура
07:50 - 03 Май 2019
10048
Елена разплака Слави

Едно малко ангелче – 8-годишната Елена Василева - накара коравия Слави Трифонов дискретно да избърше с ръка сълзите, които се появиха в очите му след нейното изпълнение на емблематичната песен на Емил Димитров „Ако си дал“. Чаровното момиченце от Асеновград участва в проекта на „Шоуто на Слави“ за откриване на талантливи деца „Нова звезда“, а в четвъртък вечерта по Би Ти Ви беше излъчен и поредният епизод от детския музикален конкурс.

„Ти си ужасно харизматично същество. Присъствието ти е толкова силно, че направо щеше да ме разплачеш, а това не е лесно“, каза Слави на Елена, скривайки все пак сълзите си. „Ти си много специална“, добави тв водещият. По мнението на мнозина Елена е новата Крисия, която също е откритие на шоумена.

„Приличаш на някакво малко бяло духче“, каза преди изпълнението й Слави, коментирайки елегантната снежнобяла рокля на момиченцето.


Елена плени Дългия и с отговора на въпроса му защо е избрала да пее тази сложна песен на Емил Димитров. „Доброто винаги трябва да побеждава“, отговори асеновградчанката, която стана фаворитка на Слави и с предишните си силни изпълнения. „Ако не е така трябва да продължим да се борим, нали“, репликира Трифонов, а момиченцето без да се притесни или запъне каза: „Трябва да вярваме в себе си“.

Трифонов и журито, в лицето на легендарния Йордан Караджов от „Сигнал“, бяха впечатлени не само от гласа на Елена, но и от сценичното поведение на новата звезда.

Предишните пъти даровитото дете впечатли Слави и бенда му с песента „Кой уши байряка“, посветена на Райна Княгиня. Момиченцето излезе на сцената, облечено с четническа униформа и с калпак на главата, а в ръката си развяваше зеления байрак с лъвчето и заветните думи „Свобода или смърт”.

„Cтpaxoтнa cи. Tи cи иcтинcĸo oтĸpитиe. Шoĸиpaн cъм oт тoвa изпълнeниe. Tя тaĸa мe блъcнa в глaвaтa. Tpябвa дa гo acимилиpaм. Tи ни paзби дyшeвнo”, нe cпря тогава дa cипe пoxвaли зa тaлaнтливoтo дeтe Дългия.

„Върха си. Много си музикална. Изключително талантлива и артистична. И мисля, че пред теб стоят прекрасни неща, свързани с музиката. Нали искаш да си певица?”, попита по време на предишно нейно изпълнение Слави. „Много искам”, призна Елена. „Това и ще стане, да знаеш”, увери я водещият.  

Елена винаги впечатлява Слави Трифонов с гласовите си възможности и с артистизма си


Въпреки крехката си възраст Елена Василева вече се е явявала на десетки музикални конкурси. Малката изпълнителка живее в Асеновград, но учи в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив със специалност пиано и всеки ден пътува до града под тепетата.

В снощната надпревара едно от децата – 8-годишният Емилиян Бърдарски от Банкя, пък помоли Слави Трифонов да не се бъзика с него. Малкият талант от Банкя се представи с рок класиката на „Ахат“ „Черната овца“. „Моля ви, не се бъзикайте с мен, така както със Звезди“, обърна се момченцето към Дългия преди изпълнението си, с което предизвика искрения смях на водещия, на Данчо Караджов, на публиката и на „Ку-ку бенд“.

Емилиян явно визираше гостуване на рокаджията от „Ахат“ Звездомир Керемедчиев в „Шоуто на Слави“, когато водещият не спря да се майтапи с музиканта. „Добре няма да го правя, защото ти си слаб и малък. Аз просто се шегувах със Звезди, той ми е приятел“, обеща Дългия на малкия певец. „Не, ти се бъзикай с него, но не и с мен“, искрено каза Емилиян.

8-годишният Емилиян Бърдарски също жъне успехи у нас и в чужбина


Бърдарски е гордостта на Банкя. Той също печели конкурс след конкурс. Преди година Емилиян очарова с песните си гостите на провелия се фестивал „Златно славейче” в Северна Македония. Той бе бурно аплодиран там, а по-късно се срещна и лично с президента на държавата Георге Иванов, патрон на най-стария фестивал за детска песен в западната ни съседка. Емилиян, който е член и на вокална група „Смехоранчета”, спечели преди време и Гран при на конкурса „Златни ябълки” в Кюстендил.

 
На снимката горе: Елена Василева по време
на изпълнението на песента "Кой уши байряка"