Елена Йончева на съд за партенката с къщата в Барселона

Новини
19:35 - 23 Май 2019
11863
Елена Йончева на съд за партенката с къщата в Барселона

Собственикът на тенис клуб „Банкя“ Иван Саздов е завел дело срещу острието на БСП Елена Йончева в Софийски градски съд. Причината - клевета и набеждаване, изречено на предизборен митинг в Хасково, а вчера - и от ефира на bTV, където бившата репортерка обяви, че Саздов е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка - „Палмс Ентерпрайсиз“, в която е превел 1,7 милиона евро.

"Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение - търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име", обясни Саздов пред в. „24 часа“. И се възмути, че е недопустимо такова поведение от кандидат за евродепутат и водач на листа, която е тръгнала да представлява България в Европейския парламент.

Депутатът от БСП Елена Йончева заяви на въпросния митинг, че разполага с документи по случая с къщата в Барселона и т.нар. от нея кръг "Банкя" и настоява главният прокурор да проучи случая. Йончева твърди, че всички необходими документи ще бъдат предоставени на главния прокурор и в ммомента се изготвя сигнал съвместно с юристи.

Изявлението на Йончева дойде след искането на главния прокурор Сотир Цацаров към ДАНС за предоставяне на информация за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и които са недекларирани по съответния ред.

Саздов със сръбската тенис звезда Новак Джокович