Елена Йончева намекна, че няма да подкрепи Корнелия Нинова като лидер на БСП

Тя очевидно има проблем със своите структури, заяви евродепутатът

Политика
09:55 - 22 Юни 2020
4887
Елена Йончева намекна, че няма да подкрепи Корнелия Нинова като лидер на БСП

„Когато вероятно гласът на едни министър-председател казва: „Ще направя всичко възможно, за да изгори Йончева“, не мога да не се страхувам. Има ли разумен човек, който да не се страхува от подобна реплика. Въпросът е този страх да не ме накара да замълча“. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ от Брюксел евродепутатът от ПЕС Елена Йончева.

Въпросната реплика е част от разпространения в медиите запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов.

„Над 1 млн. българи слушаха този запис, предимно в социалните медии, и всички се надяваме това да не е истина. Затова изключително важно е да има прокурорска проверка, да бъде изследвана достоверността на този запис и гласа на г-н Борисов. Всички ние се надяваме това да не е неговият глас, защото това би бил страхотен удар, не срещу Борисов, а срещу България.

Относно отношенията си с лидера на БСП Корнелия Нинова тя обяви, че няма проблем между тях.

„Тя очевидно има проблем със своите структурни. Българската левица няма как да спечели властта, ако занимава цялото общество с вътрешни боричкания. Успешен ще е този лидер, който обедини партията. Такъв лидер ще подкрепя“, обяви Йончева.