Елена Йончева подема "майчинско" сдружение: "Не" на оръжието за Украйна

Политика
17:26 - 08 Ноември 2022
3069
Елена Йончева подема "майчинско" сдружение: "Не" на оръжието за Украйна

Поредно сдружение, уплашено, че Владимир Путин ще хвърли първата ракета отвъд пределите на Украйна в България, щом София праща оръжие на Киев, се създава в петък под егидата на евродепутатката от БСП Елена Йончева.

Гражданската инициатива е под надслов "Майки срещу войната" и се организира от "Системата ни убива" - майките на деца с увреждания, които досега бяха под крилото на Мая Манолова.

Анелия Торошанова –автор и водещ на предаването "Законът и Темида", д-р Цветеслава Гълъбова - директор на Националната психиатрична болница, Анна Заркова – журналист, Албина Анева – адвокат, Добромира Полименова – адвокат, Елена Алексиева – артист, са другите популярни имена, заставащи зад убеждението, че България се въвлича във войната. 

"Искането на "Майки срещу войната" е страната ни да не бъде въвличана в конфликт, да се положат всички усилия за мирен и дипломатичен изход от конфронтацията и България да не бъде плъзгана по наклона на войната, с въоръжаване на страните и износ на оръжия", пишат организаторките. 

Сдружението ще се роди в НДК на 11 ноември.