Еленски бут на шеф Мартин Трухчев се сдоби с международна награда
Вкусното мезе бе отличено в категория „Месни продукти“
Новини
14:59 - 28 Февруари 2023
12340

Еленски бут, приготвен от шеф Мартин Трухчев, бе избран за най-добър продукт в рамките на Международната изложба за храни и напитки FOODTECH.
Събитието се състоя в Пловдив в периода 21 – 25 февруари. Вкусното мезе на популярния нашенец бе отличено в категория „Месни продукти“, съобщава „Борба“.
Емблематичният за Елена деликатес е бавно и естествено сушен над една година в специфичните климатични условия на балканското градче. Приготвя се по запазена традиционна рецепта само с трапезна сол и висококачествено свинско месо.
В изложението участваха 60 фирми от 7 държави.