Елизабет II продава джин за 86 лв. бутилката

Британският монарх обича да си пийва от освежаващия еликсир през лятото

Актуални новини
11:46 - 15 Юли 2020
1459
Елизабет II продава джин за 86 лв. бутилката

Кралица Елизабет II продава своя собствена марка сух джин, приготвена от съставки от собствената ѝ градина в Бъкингамския дворец. Официалният продукт на величеството е направен от съставки, подбрани от градините на британския монарх в нейната световно известна резиденция в Лондон.

Напитката се състои от една част джин и две части освежаваща течност на основата на градинските съставки и се сервира най-добре с лед и резен лимон. Известно е, че 94-годишната кралица, която отпразнува рождения си ден с военен парад в замъка „Уиндзор“ на фона на блокирането заради коронавируса през юни, обича да се наслаждава на джина си точно преди обяд.

Питието е съставено от общо 12 растения, между които лимонена върба, плодове от глог, дафинови листа и черница и е описано като „перфектно за утоляване на жаждата през лятото“.

Описанието на продукта гласи: „Препоръчителният метод за сервиране е да изсипете 50-100 гр джин в пълна с лед ниска чаша, преди да допълните с тоник и гарнирате с резен лимон“.

Джинът е достъпен онлайн за 40 паунда (86 лв.), а печалбата от всяка продадена бутилка ще отиде в благотворителната организация „Кралски колекционерски тръст“. Той също е готов за сервиране на всички бъдещи събития в Бъкингамския дворец.

Бившият готвач на кралицата Дарън Макгрейди по-рано довери на кои алкохолни напитки кралицата се наслаждава.

„Тя харесва джин и коктейл „Dubonnet“, който също е на основата на джин. Това е любимата ѝ напитка.“