Елизабет II за пръв път с маска (СНИМКИ)

Нещо за четене
15:40 - 09 Ноември 2020
4153
Елизабет II за пръв път с маска (СНИМКИ)

В неделя кралското семейство във Великобритания отдаде почит на загиналите в Първата и Втората световна война. Неделята за възпоменание е неделята, която е най-близо до 11 ноември - денят, в който Обединеното кралство отдава почит на загубилите живота си във двете световни войни.

Въпреки пандемията от коронавируса, в проявите по случай така наречения Ден за възпоменание се включиха кралица Елизабет II и други представители на кралското семейство, както и политически лидери като премиерът Борис Джонсън.

Кейт Мидълтън привлече вниманието към себе си с черно поръчково палто на Alexander McQueen. Тоалетът й допълни черна шапка на Philip Treacy и обеци с перлени топчета, които се смята, че тя е взела назаем от кралица Елизабет II.

Херцогинята не бе единствената в черно, денят изискваше от всички да са облечени в черно и с мак на ревера в знак на почит към загиналите. Ако сте наблюдателни, ще забележите, че само кралица Елизабет има повече макове – 5. 

Смята се, че петте мака на кралицата представляват всяко едно от военните формирования - Армия, Военноморски флот, Кралски военновъздушни сили, Гражданската защита и жените, сочи английското издание HELLO.

Друг детайл също изненада почитателита на кралицата - Елизабет Втора се появи за първи път с предпазна маска на публично място по време на пандемията. По-рано през седмицата Нейно Величество присъства на кратка церемония в Уестминстърското абатство, за да отбележи стогодишнината от погребението на Незнайния воин.

Снимките от събитието бяха разпространени късно в събота. Деветдесет и четири годишната кралица Елизабет Втора няколко пъти се е появявала публично през последните месеци, но досега не е била фотографирана с предпазна маска.

Принц Хари и съпругата му Меган не станаха част от церемонията, защото са далеч от Острова. Двамата започнаха нов живот в Съединените щати. Те обаче почетоха британската традиция по собствен начин в САЩ.

Двамата отидоха на националното гробище в Лос Анджелис, където положиха цветя. Меган беше с черен тоалет, а принц Хари с тъмно син костюм. Двойката бе сложила по един мак на ревера си в знак на почит към загиналите. Хари беше поставил и военни медали на костюма си.