Елтън Джон изригна: Аз съм европеец, а не английски идиот

Музикантът се чувства излъган от обещанията на британските власти

Свят
11:30 - 02 Юни 2019
2501
Елтън Джон изригна: Аз съм европеец, а не английски идиот

Елтън Джон изригна срещу Брекзит от Верона, където снощи бе един от концертите, част от финалното му турне. 

„Срамувам се от страната си заради това, което става. То раздели жестоко хората… Отвратен съм до смърт от политиците, особено от британските политици. Отвратен съм до смърт от Брекзит. Аз съм европеец. Аз не съм глупав, колониален, империалистически английски идиот”, заяви музикантът, точно преди да изпълни хита си от 1995 г. „Believe“.
Сър Елтън и преди е изразявал своята загриженост от Брекзит.

„Като начало, не мисля, че на хората във Великобритания бе казана истината… Обещаха ни нещо напълно абсурдно и икономически невъзможно”, каза той през юли 2018 г., цитиран от британския „Експрес”.

Певецът допълни, че процесът на излизането на Великобритания от ЕС е толкова объркващ, колкото „да вървиш из лабиринта на Хемптън Корт със завързани очи, след като си се завъртял 16 пъти, и да се опитваш да намериш изхода”.

Популярността на певеца понастоящем е много висока. Освен, че световното му турне продължава, той се готви да публикува през есента първата си автобиография. От днес „Рокетмен”, биографичният филм за възхода му към славата и битката със злоупотребата с наркотици, влиза в кината.

В четвътък Елтън Джон бе принуден да отмени втория си концерт във Верона по лекарско предписание след възпаление на гласните струни, вследствие на простуда – но се очаква, че ще бъде достатъчно добре за да пее във Висбаден, Германия, в събота. През септември предстои американската част на турнето му.

„Нито една добра причина да напуснем ЕС“ Сър Елтън е поредният британски певец, който се противопоставя на Брекзит.