Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Време е вече за конкурс „Мис Плеймейт МВР”

Подборът на кадрите във вътрешното министерство е лош заради многото калинки, заяви бившият министър 

Общество
18:15 - 12 Октомври 2022
5140
Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Време е вече за конкурс „Мис Плеймейт МВР”

Когато бях начело на МВР също е имало случаи на полицаи, шофирали пияни. В днешно време инцидентите зачестиха заради лошото управление на МВР в един много дълъг период от време и заради многото икономически кризи, през които минаваме. Това заяви пред Lupa. bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов. 

По думите му нивото в МВР е много паднало.

„Години наред наблюдавахме протестите на служителите на министерството по начин все едно не ни засягат. Никой не взе мерки да удовлетвори исканията им. Най-странното е, че те се провеждаха във време, когато управлява една партия, чийто произход идва именно от Министерство на вътрешните работи. В този период на управление единственият човек, който ставаше за министър, бе Веселин Вучков. Той обаче имаше проблеми с тогавашния главен секретар и никой не му обърна внимание. Поради липса на политически опит реши да подаде оставка. Ако съм имал възможност да го посъветвам, щях да му кажа, да изчака малко и както гласи една китайска поговорка: „Реката ще донесе решението на проблема”, посочи Емануил Йорданов. 

По думите му подборът на кадрите в МВР не може да бъде на ниво заради  безкрайните назначения на калинки. „Приказките за подбор и други подобни процедури са мижи да те лажем. По мое време нямаше такива безкрайни конкурси, но министърът, който отговаря за кадровата политика, отговаряше за всичко. Когато някой е виновен, на него се търси отговорност”, спомня си Йорданов.

На въпрос има ли днес калинки в системата на МВР, той отговори: „Има безобразно кадруване в продължение на години, затова, за да се изчистят калинките, са необходими толкова години, колкото са назначавани. Няма и много желаещи да постъпват на работа”, отбеляза бившият вътрешен министър.

Той коментира на шега модата сред дамите полицаи да си поставят силикон:„Време е да се направи конкурс „Мис Плеймейт МВР ” и да видим какво ще бъде класирането. Изглежда министерството в последните години се е напълнило с ценители на женската красота и това е резултатът.”